OrangePI Club

Full Version: SD card reader problem with OPiZero
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hello! I bought 2 OpiZeros, 1 256MB and other 512MB, the 256MB works fine, but when I want to use the 512MB, the UARTS outputs:

Code:
U-Boot SPL 2016.11-rc3 (Dec 05 2016 - 08:03:56)
DRAM: 512 MiB
Trying to boot from MMC1
MMC: no card present
spl: mmc init failed with error: -123
SPL: failed to boot from all boot devices
### ERROR ### Please RESET the board ###

U-Boot SPL 2016.11-rc3 (Dec 05 2016 - 08:03:56)
DRAM: 512 MiB
Trying to boot from MMC1
MMC: no card present
spl: mmc init failed with error: -123
SPL: failed to boot from all boot devices
### ERROR ### Please RESET the board ###

U-Boot SPL 2016.09-armbian (Oct 23 2016 - 17:08:22)
DRAM: 512 MiB
Failed to set core voltage! Can't set CPU frequency
Trying to boot from MMC1
MMC: no card present
spl: mmc init failed with error: -123
SPL: failed to boot from all boot devices
### ERROR ### Please RESET the board ###

U-Boot SPL 2016.11-rc3 (Dec 05 2016 - 08:03:56)
DRAM: 512 MiB
Trying to boot from MMC1
MMC: no card present
spl: mmc init failed with error: -123
SPL: failed to boot from all boot devices
### ERROR ### Please RESET the board ###


As you may see, I have changed 4 SD cards, changed versions, everything. It just refuses to boot. The 256MB works with every SD card.

Any ideas?
Hi, were you able to fix or workaround the problem? I see exactly the same behavior with my Orange Pi Zero Sad
My Orange Pi Zero works well with a Sandisk Ultra 32 Gb. Before that I used a Kingston 16 Gb and didn't work at all. It's the brand.