Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UAE4ARM: Black Screen after config
#1
I have a problem with UAE4ARM.

I get to the configuration dialog, then I load a config, change the kickstart to 1.3 or 3.1 (both are present),
put a disk in df0 and then I start emulation. But I only get a black screen. If I start it without a disk, it should
show a kickstart screen, but it is a black screen, too. It is not entirely frozen, F12 brings me back
to the configuration dialog of the emulator. But that is all I got to work.
Reply
#2
UAE4ARM is very sensitive with OpenGL configs... we are improving this so the user will be able to launch roms from emulationstation. It will be included in the full image (should be release on the weekend) and as hotfix update shortly afterwards .
Reply
#3
(11-24-2017, 03:34 PM)alexkidd Wrote: UAE4ARM is very sensitive with OpenGL configs... we are improving this so the user will be able to launch roms from emulationstation. It will be included in the full image (should be release on the weekend) and as hotfix update shortly afterwards .

Wow, fast reply. Thank you very much, everything else works great!
Reply
#4
Just ran some tests from command line, remotely, seems to be working:


[Image: amiga.png]
Reply
#5
After fixing or even without fixing?
Reply
#6
testing v4.1 release, anyway it worked before but it was hit and miss (some boards worked fine).
Reply
#7
(11-24-2017, 04:00 PM)alexkidd Wrote: testing v4.1 release, anyway it worked before but it was hit and miss (some boards worked fine).

Okay, I have a OrangePi Lite.

Anyway, I am thrilled for the update!
Reply
#8
Sadly, uae4arm is even worse on 4.1 for me. It doesn't even show the config screen, and exits.

The log states that the modules g2d_23 and sunxi_cedar_mod were not found. I don't know if this is the trigger for the problem.

I downloaded the image and rewrote it to the sdcard a second time, but that didn't help, same problem.

OrangePi Lite...
Reply
#9
ok, we found a bug in the emulators config.

/opt/retropie/configs/amiga/emulators.cfg should say:
launcher = "LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/GLSHIM:/usr/lib startx %ROM%"
this is intended only to run +UAE4ARM_Launcher

To run ADF or ZIP straight from EmulationStation, change default emulator to amiga-500 , then you can customize roms to A1200 if you want. Make sure kick13 and kick31.rom are in the BIOS folders and your games have no spaces in filenames.

Last, but not least, on my OrangePi One, i get a black screen too, could fix this by adding swap memory (looks like 512MB is not enough).
If you need, try this from terminal

cd ~/RetrOrangePi
./makeswap
(wait a minute)
sudo nano /etc/rc.local
add before exit 0 => sudo swapon /swapfile
Ctrl X, y to save,
sudo reboot
Reply
#10
Okay, I can confirm it works now!

Thank you very much Smile
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pink screen on boot issue - any progress? greenais 10 3,430 10-07-2018, 08:52 PM
Last Post: Merlin3D
  Openelec locked on Home screen Nill2016 4 748 09-03-2018, 02:43 AM
Last Post: Padova
  reicast trigger and joystick config naik 5 481 07-14-2018, 04:47 PM
Last Post: naik
  + Start UAe4ARM doesn´t start rtokuda 5 540 07-12-2018, 01:49 AM
Last Post: alexkidd
  Screen rotation printnplay 3 500 06-17-2018, 08:18 PM
Last Post: alexkidd
  how to fix screen black bar at bottom AV orange pi zero jamespoo 4 721 05-28-2018, 12:15 PM
Last Post: jamespoo
  Orangepi pc image comes out of the screen Ropi 4.1 juliodias0297 8 1,781 05-21-2018, 12:19 PM
Last Post: juliodias0297
  GPIO config mauricio-ramos 2 832 02-26-2018, 02:34 AM
Last Post: canadien
  Uae4Arm Lamerjack 13 3,571 01-17-2018, 04:13 PM
Last Post: alexkidd
  OpenELEC default config files OrangePI PC Lichtenshtein 1 830 01-10-2018, 10:42 AM
Last Post: alexkidd

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)