Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Solved] Broken system start (boot)
#1
Hello good day,

You see, I have the following problem, to see if you can help me please.

It turns out that I had some problem with ES and decided to update from the EmulationStation source. Up there very well, no problem!

When updating ES, the option "openlec" appeared in the start menu, and since I did not know what it was, I pressed it, to try ... The result has been that the boot has been corrupted, it seems that there is a failure in the boot , and the system does not start ... Attachment screenshot of the error.

Please, does this have a solution? Or do I have to format the sd and install it all again ?? I feel very lazy thinking about having to install everything from scratch, since I had many hours of custom configuration made in the system ...

Please look if you can help me, thanks !!!


data: orange pi pc, retrorangepi 4.2 full.


[Image: IMG_20180923_104754.jpg]
Reply
#2
Yes, there is no Openelec for v4.2 so bootloader is not working anymore.
This can be fixed by copying boot.scr to the boot folder (ext4 access is required).

One of the following should work:
http://www.retrorangepi.download/boot.scr
http://www.retrorangepi.org/boot.scr
Reply
#3
(09-23-2018, 02:35 PM)alexkidd Wrote: Yes, there is no Openelec for v4.2 so bootloader is not working anymore.
This can be fixed by copying boot.scr to the boot folder (ext4 access is required).

One of the following should work:
http://www.retrorangepi.download/boot.scr
http://www.retrorangepi.org/boot.scr

Thank you very much for the quick answer!

The truth is that it seemed like a fantastic idea, and I soon proved it. But unfortunately it has not fixed in boot, still giving the same failure! I tried to change the file boot.scr for the 2 that you have passed me and the system does not start ... it must have bothered something more than that file when I mistakenly ran openlec ...

Any more ideas before formatting the sd and installing it all again ??

Thank you.
Reply
#4
I copied another instance of boot.scr to http://www.retrorangepi.download/boot.scr , from a working v4.2 install. Also added http://www.retrorangepi.download/script.bin (OPiPC default HDMI).
Make sure they're being copied correctly, there are 3rd apps in Windows (like Paragon), you have to unmount the sdcard afterwards otherwise it wont copy.
Reply
#5
(09-24-2018, 01:01 PM)alexkidd Wrote: I copied another instance of boot.scr to http://www.retrorangepi.download/boot.scr , from a working v4.2 install. Also added http://www.retrorangepi.download/script.bin (OPiPC default HDMI).
Make sure they're being copied correctly, there are 3rd apps in Windows (like Paragon), you have to unmount the sdcard afterwards otherwise it wont copy.

Thank you very much,

Finally I fix the system boot. But I could not properly run any ext4 application for windows.

To be able to put the files that you passed to the boot folder of my system, I had to do it from the same ubuntu, and also, opening its file browser as root. For this, I installed ubuntu in a boot usb, and it worked perfectly for me.

* Finally, would it be possible to remove the "openlec" option from the emulation station menu? Could it be eliminated by tagging some file from the system? Is it possible to compile emulation station to leave it as it was before updating it from the source, that is, without the openlec start option? This way I will avoid possible accidents in the future.

Thank you very much!!!
Reply
#6
Yes, gonna fix this as soon as I return from vacation. Apologies for the mistake.
Reply
#7
you can edit /home/pi/RetroPie-Setup/scriptmodules/supplementary/emulationstation.sh

at function sources_emulationstation
change master to full
Reply
#8
(10-02-2018, 08:58 PM)alexkidd Wrote: you can edit /home/pi/RetroPie-Setup/scriptmodules/supplementary/emulationstation.sh

at function sources_emulationstation
change master to full

Hello good day,

I went to the compiler code, but once finished, the dangerous "openelec" option appears in the start menu.

In case you want me to try again, just in case I did not change the code correctly, you can directly pass me the emulationstation.sh file and replace it with mine.

Thank you!!!
Reply
#9
recheck your steps, i ve just tried the same and the fetched sources dont include OpenELEC on the GUI, remember to build and install, if you're not updating from the retropie-setup
Reply
#10
(10-03-2018, 01:46 PM)alexkidd Wrote: recheck your steps, i ve just tried the same and the fetched sources dont include OpenELEC on the GUI, remember to build and install, if you're not updating from the retropie-setup

ok, when I get home I try. Knowing that you have done it and it has worked for you, it is possible that I have done something wrong ... thank you!
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  No background music on boot. patchmagic 0 49 12-07-2018, 11:46 AM
Last Post: patchmagic
  [solved] Opi PC load ES but freezze RinDim 2 161 11-11-2018, 06:19 AM
Last Post: RinDim
  [solved] Doubt with PSP emulator of libretro laguna 3 347 11-10-2018, 06:18 PM
Last Post: retux
Exclamation [solved]Problem with the video in gamelist view style retux 4 294 10-28-2018, 02:00 PM
Last Post: retux
Photo emulationstation does not start rtokuda 3 252 10-27-2018, 07:23 PM
Last Post: alexkidd
  After try Translate option emulationstation don't start caioandrade 2 224 10-11-2018, 09:36 PM
Last Post: caioandrade
  [solved] FFMPEG drivers for recording gameplays on retroarch laguna 6 343 10-11-2018, 04:01 PM
Last Post: laguna
  How to expand system to fit 64gb sd card? genzi0401 2 335 10-10-2018, 10:41 PM
Last Post: genzi0401
  Opi-zero h2 Ropi 4.2 full kodi don't start jimlee32 13 496 10-06-2018, 09:34 PM
Last Post: alexkidd
  [solved] Compile a core of libretro to a specific commit version laguna 6 352 10-03-2018, 08:23 PM
Last Post: laguna

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)